Jaanuaris sai Põlvamaa „Rohelisema märgi“ neli erinevat Ala Juusa talu õunapüreed

Avaldatud: 23 jaanuar, 2018

Ihamaru külas asuva Ala Juusa OÜ sai jaanuaris Põlvamaa „Rohelisema märgi“ tunnustuse  neljale erinevale õunapüreele: ahjuõunapüree kaneeliga, õunapüree porgandi ja astelpajuga, jõuluhõnguline õunapüree ja õunapüree kondenspiimaga.

Ala Juusa Puhkemaja perenaine Kersti Seeme räägib toodete saamisloo: „Kõik sai alguse suurest õunasaagist eelmisel hooajal. Palju neid siis ikka süüa jõuab! Otsustasin õuntest midagi teha ja kuna moosi tegemine mulle meeldib, siis saigi moosi keedetud rohkem, kui enda perele tarvis. Tegin sõpradele jõuluks kingipakkidesse, tagasiside oli väga positiivne – kõigile meeldis ja maitses. Sealt siis see mõte tuligi. Järgnes veidi nuputamist ja katsetamist erinevate maitsetega ja nii need püreed sündisid. Üllatavalt oli sel aastal õunasaak veelgi suurem ja see andis mulle ainult hoogu juurde.“

Põlvamaa Rohelisem märk ühendab Põlvamaa looduslikust toorainest ja kohapeal tehtud kvaliteetseid tooteid ja teenuseid ning seda väljastatakse alates 2009. aastast. Projektijuht Kaisa Tammoja: „Ala Juusa OÜ tooted sai tunnistuse numbriga 78, kuid hetkel jätaksin ütlemata numbri, kui mitu toodet märki kannab. Nimelt on aastast 2009 palju muutnud ja hetkel tegelen andmebaasi korrastusega, et saaksime märgi veebilehe ja selle olevad fotod uuendatud.“