Lõuna-Eesti Taluturg

Avaldatud: 30 august, 2010

Neljapäeval, 26. augustil kell 16 avati Tartus Lõunakeskuses Taluturg, kus kauplema hakati Lõuna-Eestis kasvatatud aiasaadustega ning siin toodetud pagari-, piima-, liha- ja teiste talutoodetega.

Taluturu käimalükkamiseks loodi tänavu juulis MTÜ Maitsev Lõuna-Eesti, mis koondab ühe mütsi alla Tartu-, Põlva-, Võru- ja Valgamaa väiketootjaid, kes pakuvad oma talus või ettevõttes toodetud kaupa. MTÜ Maitsev Lõuna-Eesti loomise juures oli ka Põlvamaa Partnerluskogu esindus. „Ettevõtjate koostöövõrgustike arendamine, nende ühistegevus ja turundus on ka meie strateegias olulisel kohal,“ on partnerluskogu tegevjuht Tiiu Rüütle rahul piirkonna väiketootjatele avanenud võimalusega pakkuda oma toodangut Lõuna-Eesti suurimas kaubanduskeskuses.

Lõunakeskuse Taluturul hakati müüma kvaliteetset ja ausat Eesti talukaupa. Aus Eesti talukaup tähendab, et toodangu tooraine pärineb kindlast talust või toode on valmistatud kas talus või tehakse töötlemisel koostööd väiketootjaga.

Põlvamaalt on Lõunakeskuse taluturul esindatud teiste hulgas Sikahansi talu mädarõigas, OÜ Mesinik toodetud mesi, OÜ Pekero soolakurgid ja hapukapsad, Põhjala talu maitseteed ja Tammetalu Pagar OÜ küpsised. „Taluturul müüa soovijatel tuleb ühendust võtta kohaliku Leader-tegevusgrupiga,“ sõnas Rüütle.

Põlvamaad esindab MTÜ Maitsev Lõuna-Eesti juhatuses Heilo Ojatamm.

Lõunakeskuse Taluturg on avatud esmaspäevast reedeni kell 12-20 ning laupäeval ja pühapäeval kell 10-20.