Põlvamaa retseptivihik on ilmunud

Avaldatud: 11 august, 2010
Rohelisem märk

Ajakirja Pere ja Kodu augustinumbri vahel ilmus Põlvamaa toitude retseptivihik. Vihikus on valik põlvamaisest toorainest või kohalikku päritolu toitude retsepte, mis pärit SA Põlvamaa Arenduskeskuse ja MTÜ Põlvamaa Turism korraldatud kevadiselt konkursilt.

Laekunud retseptidest jõudis vihikusse kuraditosin põlvamaise maitsega rooga. Muuhulgas võib proovida näiteks Evelyn Müürsepa kõrvitsasupi, Margit Õkva krõmpsu salati, Kalju Paalmani linajahukotlettide ja Ly Kaasiku melissibiskviidi valmistamist, kuid valikus leidub ka seene- ja marjaroogi, pajaroogi ning hoidiseid. Uudistoodete rubriik on pühendatud aga Põlvamaa rohelisemat märki kandvatele toodetele.

„Tutvugem siis lähemalt Põlvamaa toidutraditsiooniga, mida on mõjutanud Võru-, Setu- ja Tartumaa lähedus, heade seene- ja marjametsade saak ning ka kohalike toidutööstuste parimad palad“, tutvustab retsepte vihiku toimetaja Lia Virkus. Kaunid fotod on teinud Jaan Heinmaa.

Lisaks ajakirja Pere ja Kodu augustinumbrile leiab retseptivihiku ka Ökofestivali perepäevalt, kui toimub Põlvamaa rohelise märgi toodete esitlus ja degustatsioon.