Põlvamaa toiduretseptide konkurss ootab põnevaid retsepte

Avaldatud: 16 märts, 2010
Rohelisem märk

Põlvamaa Arenduskeskus ja MTÜ Põlvamaa Turism kutsuvad osalema retseptivõistlusel.

Toit on kohaliku kultuuri ja identiteedi osa, mida Põlvamaal on mõjutanud Seto-, Võru- ja Tartumaa talutraditsioonid, mõisaköökide menüüd ning loodus rikkalike marja- ja seenemetsadega. „Minu arvates iseloomustavad Põlvamaad just kukeseened ja sellest valmistatud road,“ tõi Põlvamaa Arenduskeskuse turismiarendusjuht Ulla-Maia Timmo näiteks välja oma seisukoha.
Retseptivõistlusele on oodatud on koduste ja kohalike roogade retseptid, mille valmistamisel on kasutatud eestimaist või koguni põlvamaist toorainet. Iga retsept peab sisaldama toidus vajaminevate toorainete koguseid, valmistamisõpetust ja portsjonite arvu. Retseptile lisaks on oodatud jutuke roa päritolu või sünniloo kohta ning loomulikult saatja nimi ja kontaktandmed.
„Oma retseptide kogumisega püüame toidutraditsioone säilitada ja populariseerida,“ avas Põlvamaa Arenduskeskuse juhataja Kaire Mets konkursi eesmärke. „Heaks näiteks isikupäraste roogade pakkumisel on Seto Tsäimaja kõrval Pesa restoran, kus omakandi todud menüüs aukohal. Loodame, et retseptikogu aitab ka turismitaludel leida oma road,“ lisas ta.
Parimad põlvamaised retseptid avaldatakse augustikuu Pere ja Kodu retseptilisas ning peatselt valmival veebilehel www.polvamaine.ee.
Toiduretseptid tuleb saata e-postile retseptid@polvamaa.ee või Põlvamaa Arenduskeskuse aadressil Kesk 20, 63308 Põlva hiljemalt 16. aprilliks 2010.

Lisainfo:
Kaire Mets,
SA Põlvamaa Arenduskeskus juhataja
Tel: 799 8958; 506 6568
kaire.mets@polvamaa.ee