Rohelisema märgi ettevõtete ring laienes

Avaldatud: 22 detsember, 2009

Lõppenud nädalal tunnistati Põlvamaa rohelisema märgi väärilisteks Pesa hotelli omakandi toidud, Sepa talu kitsepiimajuust ning Kõlleste Kommimeistrite meešokolaad.

Pesa hotell alustas omakandi omade roogade välja töötamist juba selle aasta algusest ning nüüd pakutakse kohalikku toitu nii Pesa restoranis kui ka catering teenusena. „ Oleme omakandi menüü koostanud nii, et igast vallast oleks oma roog esindatud ja loomulikult kasutame ainult kohalikku toorainet“, selgitas hotell Pesa juhataja Lily Lind.

Muuhulgas pakutakse Mikitamäe sõira, Karilatsi kala ning Piusa pilvikusalatit. „Muidugi tahavad külalised midagi erilist saada ja minu arvates on Põlvamaa eripäraks just metsaseened“, lisas ta. Menüüs on ka Mooste linajajook ning Süvahavva loodustalu taimetee.

Rohelisem märk omistati ka Sepa talu kitsepiimajuustule. Mahetalus kasvavate kitsede piimast tehakse kitsepiimast fetajuustu, järelvalmitusega kõva juustu ning toorjuustu ning esialgu saab seda osta vaid talust.

Samuti pälvis märgi Kõlleste Kommimeistrite uudistoodang meešokolaad, mille täidis sisaldab ohtralt kohalikku mett aga ka kakaolisandit. Lisaks Eesti maiasmokkadele viivad kommimeistrid meešokolaadi ka Soome.

Kokku on Põlvamaa rohelisema märgiga tunnustatud 21 ettevõtte üle 130 tootenimetuse.