Kohvik Janovain

Kanepijahuga kotletid

1kg segahakkliha (Arke)
2 kanamuna
3 küüslauguküünt
1 sibul
2 viilu leotatud saia (vees või piimas)
100g kanepijahu
pipart ja soola maitse järgi.

Valmisamine: Sibul, küüslauk ja leotatud sai ajada läbi hakklihamasina. Lisada hakklihale, maitsestada soola ja pipraga. Segada sisse munad ja kanepijahu. Saadud segust vormida kotletid ja praadida õlis Praadimiseks soovitan oliiviõli.

Jaanus Orro

Väikesed porgandipirukad

Taigen
25g pärmi
300g piima
50g võid
250g jahu
1spl suhkurt
natuke soola
Teha pärmitaigen ja jätta sooja kohta kerkima.

Täidis
0,5 kl keedetud riisi
300g porgandit
1sl kaneeli
3sl suhkrut
50g margariini

Porgandid puhastada ja riivida jämedal riivil. Potis sulatada margariin, lisada riivitud porgand, hautada poolpehmeks. Lisada kaneel, suhkur ja keedetud riis. Segada ja jahutada. Kerkinud taignast võtta pätsid (umbes 25tk). Need suruda laual laiale (või pihus), keskele panna 1sl täidist ja hakata äärest tainast kokku suruma, liitekoht keerata piruka alla. Pirukad pintseldada munaga ja küpsetada umbes 200ºC juures ahjus 10-15min.

Jaanus Orro

Veel tooteid samalt tootjalt